یکی از دستگاه های خشک کن که از طریق قابلیت جذب کردن باعث خشک شدن هوا میشود، خشک کن هوا جذبی میباشد. برخی افراد از خشک کن هوا جذبی به عنوان خشک کن شیمیایی یاد میکنند که در واقع اینگونه نیست و رطوبت هوا از طریق مواد جامد جذب میشود.
موادی که در داخل خشک کن هوا جذبی وجود دارد باید به طور سالیانه مورد بازدید قرار گرفته و در صورت نیاز تعویض شوند. تمامی شیرآلاتی که بر روی خشک کن هوا از نوع جذبی به کار میروند باید از لحاظ کارایی و همچنین گرفتگی به خوبی تست شوند تا کارایی آنها با افت کیفیت مواجه نشود.
برای اینکه بتوانید تشخیص دهید زمان تعویض مواد جذبی فرا رسیده است یا خیر باید به شکل مواد توجه کنید. اگر مواد جذبی در درایر به شکل کروی در آمده باشند میتوان به زمان تعویض آنها پی برد.
خشک کن هوا جذبی مزیت هایی را نسبت به خشک کن تبریدی دارد که به برخی از آنها اشاره میکنیم. برای اینکه بتوان هوای موجود را به طور کامل خشک کرد باید از خشک کن هوا جذبی استفاده نمود. خشک کن هوا تبریدی نمیتواند به طور کامل هوا را خشک کند.
درایر تبریدی را میتوان در شرایطی استفاده کرد که دمای هوای آن بالای صفر باشد ولی از خشک کن هوا جذبی میتوان در دمای صفر درجه و یا زیر صفر نیز استفاده نمود.
هزینه تعمیر و نگهداری نیز در این دو نوع خشک کن هوا بسیار متفاوت است. هزینه نگهداری درایر تبریدی بالاتر از خشک کن هوا جذبی میباشد. این بالابودن هزینه نگهداری نیز به دلیل پیچیدگی سیستم خشک کن تبریدی میباشد. (نقطه مشترکی که در هر دو نوع درایرها باید آن را رعایت کرد استفاده از تله آبگیر میباشد).
درایر تبریدی با استفاده از سیستم یخچالی اقدام به خشک کردن هوا میکنند در صورتی که خشک کن هوا جذبی با استفاده از دو برج خود هوا را خشک میکند. یکی از برج ها وظیفه جذب رطوبت هوا را دارد و یکی دیگر وظیفه احیای آنها را بر عهده دارد. هر دو این برج ها نیز از طریق یک تابلو برق کنترل میشوند. البته برای تشخیص اینکه کدام نوع درایر برای فضا و شرایط شما مناسب است باید از دمای هوا کمک بگیرید. از خشک کن هوا جذبی برای شرایطی استفاده میشود که دمای هوا به منفی ۴۰ درجه سانتیگراد میرسد. برای خرید خشک کن هوا میتوانید با شرکت ها و همچنین فروشنده ها مشورت کنید و دستگاه مورد نظر خود را تهیه کنید.